Englanninsetteri

Elinikä: 11 - 13
Korkeus: urokset 65-68 cm, naaraat 60-65 cm
Paino: urokset 25-36 kg, naaraat 20-32 kg

Englanninsetteri on ystävällinen ja kiltti koira, jonka luonteessa yhdistyvät lapsenomainen leikkisyys ja aristokraattiset käytöstavat. Tämä ei estä koiraa olemaan erinomainen metsästäjä.

Ystävällisyys
65%
Älykkyys
65%
Koulutus
60%
Aktiivisuus
80%
Aggressiivisuus
20%
Vartija
55%
Asenteet yksinäisyyteen
60%
Melu
38%
Terveys
58%
Karvoitus
60%
Hoitotarve
90%
Huoltokustannukset
80%
*mainos

Englanninsetteri on yksi ystävällisimmistä ja kiintymyksellisimmistä metsästysroduista. Ne ovat ihmisläheisiä - joskus jopa liiankin. Sen sijaan, että setterit nukkuisivat pitkiä aikoja lempisängyssään, ne pyörivät mieluummin jalkojen alla, haukkuvat silloin tällöin ja osallistuvat omistajansa toimintaan mahdollisimman paljon. Suunnittelitpa sitten kauppareissua tai televisio-ohjelman katsomista, koira pitää aina seuraa. 

Rotu ei sovellu kodin vartiointiin. Koira näkee jokaisessa vieraassa ihmisessä potentiaalisen ystävän eikä pyri suojelemaan uskottua reviiriä. Oikeanlaisella koulutuksella englanninsetteristä voi kuitenkin tehdä kohtalaisen ystävällisen, mutta älä odota lempikoiraltasi innokasta omaisuuden suojelua. 

Englanninsetterit tulevat hyvin toimeen muiden lemmikkien kanssa. Tämä rotu ei ole taipuvainen mustasukkaisuuteen, dominointiin ja haluun puolustaa alueettaan. Päinvastoin, lemmikki on iloinen nelijalkaisesta kaverista, joka auttaa piristämään yksinäisyyttä poissaollessasi. Englanninsetteri tarvitsee yhtä energisen ja temperamenttisen ystävän, joka ei kauhistu sen hillittömästä energiasta ja tukee kaikkia seikkailuja.

Sosiaalistettuna setteri elää rauhallisesti samalla alueella pienempien lemmikkien kanssa. Jyrsijöiden ja lintujen kanssa leikkimisellä voi olla surullisia seurauksia, mutta vain sattumalta. 

*mainos
*mainos
Hyvät puolet:

Eivät osoita lainkaan aggressiivisuutta ihmisiä kohtaan
Rakastavat lapsia, kohtelevat niitä huolellisesti
Tulevat toimeen kaikkien lemmikkieläinten kanssa, lintuja lukuun ottamatta, eivät ole taipuvaisia dominointiin, kilpailuun tai mustasukkaisuuteen
Eivät koskaan joudu konfliktiin muiden koirien kanssa

Haittapuolet:

Tarvitsevat paljon liikuntaa
Eivät siedä yksinäisyyttä ja voivat masentua, jos ne ovat pitkiä aikoja erossa omistajastaan
Voivat metsästää lintuja kävelyllä

*mainos
Kennelit:

*mainos