Venäjänvinttikoira

Elinikä: 9 - 12
Korkeus: urokset 75-88 cm, naaraat 68-78 cm
Paino: urokset 34-47 kg, naaraat 25-40 kg

Venäjänvinttikoira on suuri metsästyskoira, joka on osoittautunut hyväksi turkiseläinten metsästyksessä. Sitä käytettiin myös susien metsästykseen. 

Ystävällisyys
70%
Älykkyys
70%
Koulutus
60%
Aktiivisuus
95%
Aggressiivisuus
35%
Vartija
20%
Asenteet yksinäisyyteen
80%
Melu
15%
Terveys
50%
Karvoitus
85%
Hoitotarve
90%
Huoltokustannukset
90%
*mainos

Venäjänvinttikoira on yksi mukavimmista lemmikeistä: ne "eivät puhu paljon", eivätkä seuraa omistajiaan saadakseen osansa huomiosta. Vapautettuna metsästyksestä ja kävelystä venäläinen vinttikoira viettää aikansa mieluummin passiivisesti, lepäämällä sohvalla tai käpertyen omistajan jalkoihin. Rotu ei myöskään kykene kaikenlaisiin ikäviin yllätyksiin, kuten revittyihin tapetteihin ja puhkaistuihin kenkiin, edellyttäen tietenkin, että koiraa ulkoilutetaan säännöllisesti.

Venäjänvinttikoira ei ole erityisen lapsiystävällinen, mutta se ei myöskään suhtaudu lapsiin kovin vihamielisesti. Eniten sitä ärsyttävät äkilliset huudot ja nauru, joten meluavien lapsiseurojen saapuessa omistajan asuntoon koira pyrkii pääsääntöisesti vetäytymään. Rauhallisen luonteensa ja synnynnäisen herkkyytensä vuoksi nämä vinttikoirat ovat kohtalaisen kohteliaita viestinnässä, myös vieraiden kanssa, mutta vaativat vastineeksi täsmälleen samanlaista asennetta itseään kohtaan. Koska rodun koirilla on hyvin herkkä psyyke, ne havaitsevat erittäin kivuliaasti kaikki vääryydet, joten rangaistus tälle rodulle on todellinen tragedia.

 

*mainos
*mainos
Hyvät puolet:

Aggression puute ihmisiä kohtaan
Rauhallinen ja tasapainoinen luonne

Haittapuolet:

Voimakkaan metsästysvaistonsa vuoksi ne jahtaavat kaikkia pieniä eläimiä
Eivät siedä huutamista ja riitelyä

*mainos
Kennelit:

*mainos