Afgaaninvinttikoira

Elinikä: 11 - 13
Korkeus: urokset 64-74 cm, naaraat 60-70 cm.
Paino: urokset 20-25 kg, naaraat 15-20 kg.

Afgaaninvinttikoira on ikivanha pitkäkarvainen metsästyskoirarotu, jolle on ominaista herkkyys, tyyni ja rauhallinen luonne.

Ystävällisyys
55%
Älykkyys
60%
Koulutus
55%
Aktiivisuus
60%
Aggressiivisuus
30%
Vartija
15%
Asenteet yksinäisyyteen
70%
Melu
20%
Terveys
65%
Karvoitus
95%
Hoitotarve
95%
Huoltokustannukset
80%
*mainos

Afgaaninvinttikoiran luonne muistuttaa kissojen luonnetta: ne ovat suloisia, viehättäviä ja seurallisia, mutta ne eivät anna kenenkään hallita omaa elämäänsä. Jokainen afgaaninvinttikoira on kuitenkin yksilöllisyys, ja on erittäin vaikeaa sovittaa kaikki koirat samojen ominaisuuksien alle. Esimerkiksi tämän koiraperheen edustajien joukossa on runsaasti sekä ujoja hiljaisia että tahdonalaisia koiria, jopa yhdestä pentueesta peräisin olevilla pennuilla voi olla täysin erilaiset luonteet.

Afgaaninvinttikoirat ovat hyvin herkkiä, ja jos olet ottanut riskin rangaista niitä epäoikeudenmukaisesti, odota yleistä tyytymättömyyttä. Mutta on myös tapauksia, joissa koira ei anna minkäänlaisia merkkejä siitä, että se olisi jostain asiasta järkyttynyt, vaikka se kuohuukin suuttumuksesta. Afgaaninvinttikoirat osaavat peittää omat tunteensa, mikä johtaa kokeneimmatkin omistajat harhaan. 

Afgaaninvinttikoirat eivät ole taipuvaisia johtajuuteen eivätkä ne koskaan kilpaile omistajan kanssa "valtaistuimesta ja kruunusta". Ne tietävät oman hintansa, eivätkä siksi näe mitään järkeä todistaa mitään kenellekään. Vieraiden kanssa kommunikoidessaan eläimet ovat hillittyjä, mutta eivät aggressiivisia. Mutta huonokäytöksiset lapset voivat saada koiran hermoromahdukseen: lasten väkivallan ja ärsyttävien vahingontekojen sietäminen afgaaninvinttikoirille on rinnastettavissa katastrofiin. Sitä paitsi ne eivät siedä hyvin kipua, joten lapsen tahattomasti nipistämä häntä tai tassu voi olla hyvä syy lapsen inhoamiseen. 

*mainos
*mainos
Hyvät puolet:

Tasapainoinen ja rauhallinen luonne
Ei meluisa
Ei taipuvainen dominointiin
Vahva immuunijärjestelmä ja hyvä terveys

Haittapuolet:

Ne kiintyvät hyvin omistajiinsa eivätkä siedä yksinäisyyttä
Voivat olla mustasukkaisia ja katkeria
Pitkä, pörröinen turkki vaatii monimutkaista ja säännöllistä hoitoa

Rodun historia.

Rodun virallisena kotimaana pidetään Afganistania, josta se saapui ensin Englantiin ja sitten muualle Eurooppaan. Alun perin eläinten levinneisyysalue ei kuitenkaan ollut niin rajallinen, joten vinttikoiria asui muiden Aasian maiden alueilla, erityisesti Iranissa, Intiassa ja Pakistanissa.

*mainos
Kennelit:

*mainos