Cairnterrieri

Elinikä: 13 - 16
Korkeus: urokset 25-31 cm, naaraat 23-29 cm
Paino: urokset 7-9 kg, naaraat 6-7 kg

Cairnterrieri on entinen ammattimetsästäjä, mutta nykyään pienikokoinen, kompakti, pörröinen, karvainen, hauska ja väsymätön urheilija, joka rakastaa ulkoleikkejä. Kuten kaikki terrieriryhmän jäsenet, cairnterrieri on äärimmäisen utelias ja fantastisen yritteliäs, kun on tarkoitus löytää mitä tahansa, mutta se on myös uskomattoman ystävällinen ja seurallinen.

Ystävällisyys
85%
Älykkyys
80%
Koulutus
60%
Aktiivisuus
85%
Aggressiivisuus
35%
Vartija
90%
Asenteet yksinäisyyteen
60%
Melu
75%
Terveys
40%
Karvoitus
70%
Hoitotarve
80%
Huoltokustannukset
55%
*mainos

Cairnterrierit ovat terrieriklaanin tyypillisimpiä edustajia, joten kun tuot ne kotiisi, varaudu rajattomaan uteliaisuuteen, välittömiin reaktioihin ja kepposiin. Lisäksi se on äärimmäisen seurallinen rotu, joka rakastaa esitellä älyllisiä ja urheilullisia saavutuksiaan ihmiselle. Mitä temppuja cairnterrieri sitten tekeekin, sen perimmäinen tavoite on herättää omistajan mielenkiinto "uurastuksensa" tuloksiin. Usein cairnterrieri ylittää itsensä yrittäessään tehdä vaikutuksen omistajaan omalla kekseliäisyydellään ja levottomuudellaan, mutta siitä sitä ei kannata syyttää.

Cairnterrieri on omistushaluinen ja kauhea pihi, joka ei tunnista "yhteisen omaisuuden" käsitettä. Se leikkii mielellään lasten kanssa kiinniottoleikkejä, jahtaa mielellään palloa ja tuo sen. Muissa kotitilanteissa rotu käyttäytyy varsin rauhallisesti. Poikkeuksena on omistajan henkeä uhkaava uhka toisen koiran taholta. Tällaisessa tapauksessa on uskomattoman vaikeaa pitää koirasta kiinni.

*mainos
*mainos
Hyvät puolet:

Aktiivinen, hauska, leikkisä
utelias, älykäs
ystävällinen, rauhallinen luonne
seurallinen ja uskollinen koira

 

Haittapuolet:

Vaikea hoitaa - tarvitsevat säännöllistä trimmausta.
usein joutuu konflikteihin muiden koirien kanssa
tunteellisia ja mustasukkaisia

*mainos
Kennelit:

*mainos