Beagle

Elinikä: 11 - 15
Korkeus: urokset 36-41 cm, naaraat 33-38 cm.
Paino: urokset 10-18 kg, naaraat 8-14 kg.

Beagle on hauska herrasmies, josta tulee loistava ystävä: rakastava, kärsivällinen ja, mikä tärkeintä, helppohoitoinen.

Ystävällisyys
80%
Älykkyys
60%
Koulutus
65%
Aktiivisuus
80%
Aggressiivisuus
35%
Vartija
75%
Asenteet yksinäisyyteen
15%
Melu
60%
Terveys
60%
Karvoitus
55%
Hoitotarve
40%
Huoltokustannukset
55%
*mainos

Beagle on värikäs yhdistelmä erinomaisia metsästysvaistoja ja aitoa hyväntahtoisuutta. Nämä koirat ovat parhaita kumppaneita siitä syystä, että jo rodun alkuaikoina ne kulkivat ihmisten rinnalla, mikä helpotti heidän olemassaoloaan. Beaglet edustavat ehtymätöntä optimismia ja energiaa, joka tulisi vapauttaa aktiivisissa leikeissä ja kävelyretkillä. Beagle tykkää herättää muiden huomion ja viihtyy paremmin suurissa seurueissa sekä ihmis- että koiraporukoissa. 

Rodun edustajat ovat ystävällisiä lapsille ja osallistuvat mielellään yhteiseen leikkiin, oli se sitten frisbee-jahti tai köydenveto, joten perheiden, joissa on pieni lapsi, on syytä kiinnittää huomiota tähän rotuun. Beagle on ihana ystävä, eikä se koskaan hauku vastauksena huolimattomaan tönäisyyn tai hännänvetoon. Koira seuraa pientä isäntäänsä ja suojelee häntä esiin nousevalta uhalta. 

Rodun edustajat tulevat toimeen kissojen kanssa harvemmin, ja pienistä eläimistä - rotista, hamstereista, papukaijoista - ja ylipäätään pitäisi pidättäytyä. Et voi tietää, milloin koirasi metsästysvaistot käynnistyvät. Jos talossa asuu jo pieni ystävä, pidä se mahdollisimman kaukana beaglesta.

*mainos
*mainos
Hyvät puolet:

Hyvin sosiaalinen, ystävällinen kaikkien kanssa

tykkää lapsista

turkin hoito ei vaadi aikaa

Haittapuolet:

Vaatii runsaasti fyysistä aktiivisuutta
ei kestä olla yksin
hyvin äänekäs, tykkää haukkua

Rodun historia.

Beaglen alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa. Ainoa asia on, että niitä kasvatettiin tarkoituksella metsästystä varten Englannissa keskiajalla.

*mainos
*mainos